Viktig information från styrelsen - Om bredband från A3

26.06.2018

Hej kära medlemmar,

Från och med igår, måndagen den 25 juni, skulle vårt nya snabba bredband från A3 vara installerat och klart. A3 meddelade dock styrelsen så sent som förra veckan att de tyvärr inte kommer att kunna leverera bredbandet i tid, utan att det kommer att vara igång först i slutet av augusti, vilket nu gör att vi är många som kommer att drabbas av detta i sommar. Bredbandet blir alltså ca två månader försenat.

Å föreningens vägnar har vi givetvis framfört våra klagomål och meddelat att detta inte är OK, och upplyst om att det innebär att många av oss står utan bredband till dess att det nya är på plats. A3 har bett så mycket om ursäkt för fadäsen och lovat föreningen någon form av ekonomisk kompensation för detta. Exakt hur denna kompensation kommer att se ut vet vi inte i dagsläget men vi återkommer med mer information så snart vi vet mer. Vi ligger på A3 så mycket vi kan för att minimera skadan.

För att ni inte ska vara utan bredband i sommar rekommenderar vi något av följande:

Till er som idag har bredband via ComHem:

Om ni inte redan har sagt upp ert befintliga avtal med ComHem är vår rekommendation att vänta med detta tills vi ser att det nya bredbandet är igång. Till er som redan har sagt upp föreslår vi att ni kontaktar ComHem och ber att få det förlängt några månader till.

Till er som idag har bredband via Telia:

Avtalet med Telia går ut den här veckan (går ej att omförhandla) och därmed plockar Telia bort sin utrustning i våra källare som möjliggör bredband via dem. Det gör att det inte kommer att vara möjligt att förlänga era avtal. Till er är det enda vi kan tipsa om just nu att tillfälligt skaffa ett mobilt bredband utan bindningstid. Tele2 har exempelvis en variant som ni kan läsa mer om här . För er som klarar er på att surfa via mobiltelefonen är det förstås ett alternativ.

Den mest uppdaterade informationen om den här situationen hittar ni här under "Nyheter" på vår hemsida. Så fort vi vet mer kommer vi att skriva det här, så att ni också får tillgång till den senaste informationen.

När allt väl är på plats i slutet av augusti tror vi fortfarande att det här kommer att ge ett stort mervärde till föreningens medlemmar, eftersom vi slipper att teckna egna bredbandsavtal för respektive lägenhet. Det är dock väldigt olyckligt att det övergången inte går så smidigt som vi alla hade hoppats på.

Trots att det tyvärr låg utanför vår makt att undvika trasslet vill vi i styrelsen förstås beklaga att den här situationen har uppstått.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen